L’equip

L’equip està format per

RAQUEL REI  / Idea, Guió, Direcció i Producció

PAULA CURCIO /Producció i Gravació de so

KIM BRINK / Direcció de Fotografía i Càmera

ANTÓN CORBAL / Càmera

FELIPE MORAN / Muntatge

MÚSICA / Habelas Hainas

EICB / 2MENTES / Productora

RICARDO AKERSHTEIN / Productor exectui

CURRICULUMS

RAQUEL REI

Raquel Rei va naixer a Moar, un petit llogaret de l’interior de Galiza. Estudia Magisteri a la USC i Comunicació Audiovisual a la UDC. Al mateix temps que acaba els estudis comença a treballar com editora de vídeo al diari digital A Nosa Terra. Després de dos anys passa a treballar per compta pròpia com a càmera i muntadora mentre continua la seva formació acadèmica amb un màster en Comunicació i Indústries Creatives.

L’any 2008 crea, amb Andrea Nunes el col·lectiu poètic-audiovisual As candongas do Quirombo a través del qual dóna sortida a la seva creativitat. Els videopoemes són la seva marca d’identitat creant un estil propi on es reinventa la poesia escrita. Alguns dels títols més rellevants són Helena a Escuras, Coda, Todas as Mulleres que Fun, (guanyadora de diversos premis) i Peça per Peça que forma part de la pel·lícula col·lectiva Ferida Arrel: Maria-Mercè Marçal.

Obertas a altres àmbits de l’audiovisual, As candongas produeixen el 2010 el documental A Memòria da Lingua, una pel·lícula sobre la situació sociolingüística del gallec. Ja el 2011 i 2012 creen Microdocus: Do Mar e outros Ladrillos, un conjunt de curts documentals en què es denuncia l’eco-terrorisme que està destrossant el medi ambient de Galiza.

Durant el curs 2011-12 Raquel viatja a Barcelona per realitzar el Màster Internacional en Documental a l’Escola de Cinema de Barcelona. Com a resultat del projecte final del màster crea i dirigeix el documental Deu centímetres Més a Prop del Cel, un curt de 25 minuts en què les sabates de taló es converteixen en la metàfora que ens convida a reflexionar sobre com és el món pel qual caminem.

Tota la seva obra es pot veura en  https://vimeo.com/raquelrei/videos i https://vimeo.com/ascandongas

PAULA CURCIO

Paula Curcio va néixer a Uruguai fa 26 anys. Parla castellà i anglès fluid.

Estudi durant 3 anys la llicenciatura en Ciències de la Comunicació i després l’escola de cinema Dodecá per un període de 2 anys. Ja al any 2012 cursa el Màster Internacional en Documental, a l’Escola de Cinema de Barcelona.

En aquest moment es troba en etapa de desenvolupament del documental El Yhad de las Mujeres que tracta sobre la lluita interna de les dones Pakistanesos que viuen a Barcelona, per l’adaptació i la superació personal, davant d’una situació desfavorida en tot sentit. D’altra banda, col·labora amb dos dels projectes produïts per l’ECIB. En el muntatge de Els fantasmes del Call Jueu de Agustina Gonzalez, i en la gravació del so directe i producció general de Deu centímetres més a prop del cel, dirigit per Raquel Rei.

Alhora, col·labora des de l’octubre del 2011 en l’àrea de recerca en Otoxo Productions, productora de documentals fundada a Barcelona el 2008. http://www.otoxoproductions.com.
Ha participat en la realització de diferents curts com Aníbal (2006) i La Pròrroga (9 min. 2008).
Va fer el disseny i muntatge d’un espot per Ronda de Mujeres, amb material d’arxiu (2011).
Va realitzar el disseny de So del curt documental Coffee & Cigarettes dins el 11th Interaction Filmcamp, Sèrbia (2011).

La seva experiència extracurricular està composta per l’assistència de producció de la mini-sèrie de televisió de ficció Correr el riesgo emesa a Montecarlo, Uruguai el 2010. D’altra banda, ha treballat també en l’assistència de producció i premsa del festival de cinema independent Film Festival del Clarejar Nómade per l’alfabetització i Democratització del cinema amb baix pressupost.
Com a complement a la cursa de comunicació audiovisual, ha realitzat diversos cursos i tallers amb realitzadors de prestigi, dins dels quals es destaca el de Producció Executiva amb Fernando Epstein (Control Z Films) al Museu Gurvich mitjançant formata Montevideo (Montevideo, Setembre / Octubre 2009).

El seu interès pel cinema en el seu conjunt l’ha acostat a cursos i tallers de fotografia i edició de vídeo, així com també de so, per comprendre els usos i possibilitats de les dues dimensions del film. Exemple d’això és el taller cursat de Sonido e imágenes: una relación impugnada a la Fundació d’Art Contemporani de Montevideo a càrrec de Mark Street, Professor Assistent d’Arts Visuals de Fordham University.

Una mostra del resultat d’aquestes exploracions, és el clip promocional per a l’esdeveniment cultural Ronda de Mujeres, en l’edició Ellos también querían realitzat enterament amb material d’arxiu. Es pot veure en http://www.youtube.com/watch?v=C92IKDeT-wM.

KIM BRINK

Kim Brink és una periodista audiovisual d’Holanda. Estudi a l’escola de periodisme d’Utrecht i aprofito els seus estudis per fer les coses d’una manera diferents. Se’n va anar a la universitat de Damasc per assistir a un curs sobre comunicació internacional i va fer pràctiques a l’Uruguai on va realitzar els títols per un dels programes famosos del país.

Des del 2010 viu a Barcelona i treballa com a freelance realitzant vídeos, fotos i publicacions en revistes i diaris tant holandesos com espanyols.

Es pot dir que està casada amb el seva Cànon 7d amb la qual fa tot al voltant d’un vídeo: el concepte, filmar i editar.

FELIPE MORAN

• L’any de 2009 em van contractar per a la campanya publicitària per l’alcaldia de la ciutat de Guadalajara, Jalisco, Mèxic com a encarregat de producció audiovisual, estratègies de comunicació en mitjans i coordinació de mitjans.

• Des de 2005 treball per al Congrés de l’Estat de Jalisco, encarregat del departament de Producció Audiovisual. Les tasques que exerceixo és la realització de vídeos institucionals, campanyes publicitàries i Productor d’un programa setmanal de TV anomenat A favor.

• Del 2004 al 2005 vaig col·laborar en Ciutadans del mundo2. Empresa dedicada a la producció de Ràdio i Revistes.

Era l’encarregat de la maquetació de la revista mensual anomenada Ciudadanos del Mundo i productor d’un programa de ràdio, sota el mateix nom, amb una programació de dues hores setmanals a Madrid, Espanya.

• L’any del 2001 fins al 2003 vaig treballar per a l’empresa Promomedios de Occidente al departament de producció audiovisual TV FESTA com a productor i realitzador de seccions per a sis programes internacionals de televisió de transmissió diària.

 • El 2000 i 2001 em van contractar C7. Sistema Jalisciense de ràdio i televisió, per ser l’encarregat del màster de transmissió.

 Estudis

 • Màster en Cinema Documental. Escola de Cinema de Barcelona. ECIB.

• Màster en Producció Cinematogràfica. Escola Forma i Trama, Madrid, Espanya.

• Màster en Arts escèniques, CECAO. Guadalajara, Jalisco Mèxic.

• Diplomat en Animació 3d, 3D Max i Maya.

• Diplomat en muntatge amb Final Cut, Adobre Premiere, i Avid.

• Diplomat en Adobe Illustrator.

• Diplomat en Adobe Photoshop.

• Llicenciat en Ciències de la Comunicació amb especialització en producció audiovisual a la Universitat del Val d’Atemajac, UNIVA, Guadalajara, Jalisco, Mèxic.

HABELAS HAINAS

És l’any 2009 quan es creuen els camins d’aquestes quatre dones d’àmplia trayectora en el món de la música tradicional, per crear el projecte Habelas Hainas. Amb les mateixes inquietuds musicals i vitals, formen un trencaclosques on les quatre s’ajunten i complementen de forma personal. La seva versatilitat, a més de ser multinstrumentistas, les porta a explorar altres camps artístics com la teatralitat i les arts plàstiques i visuals, fent de cada espectacle una cosa diferent.

Compostela és el decorat on neix el projecte que, d’una manera directa, connecta amb gent als carrers, places, locals i escenaris. El seu punt de partida és la música tradicional i d’arrel, sentint-se part d’una tradició llarga i viva de la qual neix la natural necessitat d’expressar-se, sempre des d’una mirada femenina i plural. Això les porta a explorar altres músiques, crear els seus propis temes i experimentar amb la tradició. La permanent inquietud es reflecte en la indagació i aprofitament dels diferents recursos dels instruments tradicionals, creant un so enèrgic, freco i original.

Habelas Hainas són:

Sandra Tamayo: acordió, gaita, pandeiro cadrado …

Patricia Gamallo: gaita, saxo alt, pandeiro cadrado …

Arantza Alfaia: tamborial, caixón peruà, derbuka …

Jara Ortiz: veu, bombo, pandeireta, cròtals àrabs …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s